Νεκρός οπαδός από πυροβολισμούς στη Βραζιλία

Σοκ έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η είδηση του θανάτου ενός οπαδού, πριν την έναρξη του τελικού του τοπικού πρωταθλήματος «καριόκα», στην περιοχή του Ρίο Ντε Τζανέιρο, μεταξύ της Βάσκο ντα Γκάμα και της Φλαμένγκο. Χιλιάδες οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στους δρόμους γύρω από το γήπεδο και σε κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο πέρασε και οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά του πλήθους.

Τέσσερις άνδρες πυροβολήθηκαν, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε στα τραύματα του, χωρίς να έχουν δοθεί έως τώρα στοιχεία για την ταυτότητα του, και δύο ακόμη είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Ρίο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη σε 100 προσαγωγές, για να μπορέσει να επαναφέρει την τάξη, ενώ έχουν αναφερθεί πάνω από 20 τραυματίες.

Παρά τα δραματικά γεγονότα το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά. Η κανονική διάρκεια έληξε χωρίς γκολ και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η Φλαμένγκο του Ροναλντίνιο νίκησε 3-1 και κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτό ήταν το 32ο περιφερειακό πρωτάθλημα στην ιστορία της λαοφιλέστερης βραζιλιάνικης ομάδας και το πέμπτο που κερδίζει αήττητη (είχαν προηγηθεί αυτά του 1915, 1920, 1979 και 1996).

Πηγή: skai.gr