Κλιμάκωση των επιθέσεων στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν κήρυξαν την έναρξη των επιχειρήσεων τους για την περίοδο της άνοιξης προειδοποιώντας ότι τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα αποτελούν το στόχο του κύματος επιθέσεων που θα εξαπολύσουν σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή τους οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές προειδοποιούν του Αφγανούς πολίτες να μένουν μακριά από δημόσιες συγκεντρώσεις, στρατιωτικές βάσεις, αυτοκινητοπομπές, κυβερνητικά κτίρια, καθώς αυτά θα αποτελούν τον κύριο στόχο των επιθέσεων.

Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν εκδίδεται το Σάββατο, μια ημέρα μετά την προειδοποίηση ανώτερων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και δυτικών διπλωματών ότι αναμένουν κλιμάκωση των επιθέσεων την προσεχή εβδομάδα.

Ανώτεροι στρατιωτικοί δήλωσαν την Παρασκευή ότι σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών, οι επιθέσεις που οργανώνουν οι Ταλιμπάν με την υποστήριξη του δικτύου Χακάνι που έχει διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, καθώς και άλλων ανταρτών, θα περιλαμβάνει και επιθέσεις αυτοκτονίας.

Δυο διοικητές του ΝΑΤΟ προέβλεψαν ότι το κύμα βίας θα διαρκέσει σχεδόν μια εβδομάδα.
Πηγή: skai.gr