Συρία: Βαρυσήμαντη ομιλία Άσαντ το απόγευμα

Βαρυσήμαντη ομιλία με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης της νέας κυβέρνησής του, που σχηματίσθηκε την Πέμπτη, πρόκειται να εκφωνήσει Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ συνεχίζεται αμείωτος ο λαϊκός αναβρασμός και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Ο πρόεδρος Άσαντ πρόκειται σήμερα να προεδρεύσει της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και θα εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των μελών της κυβέρνησης», τόνισε πηγή της κυβέρνησης, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Η ίδια πρόσθεσε πως η ομιλία του Άσαντ θα μεταδοθεί «το απόγευμα» από την κρατική τηλεόραση.
Ο Άσαντ είχε εκφωνήσει ομιλία στο Κοινοβούλιο στις 30 Μαρτίου, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των πρωτοφανών κινητοποιήσεων κατά του καθεστώτος του, και τότε είχε καταγγείλει «συνωμοσία» κατά της χώρας του.

Θάνατος αντικαθεστωτικού
Ένας άνδρας, ο οποίος είχε δεχτεί πυροβολισμό στο στήθος από ένοπλους υποστηρικτές του Σύρου προέδρου, στην πόλη Μπανιάς πριν από λίγες μέρες, υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματα του, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας.

Ο 40χρονος Οσάμα αλ-Σέικα, μαζί με άλλους άνδρες, κρατώντας ξύλα στα χέρια τους, περιφρουρούσαν την περασμένη Κυριακή ένα τέμενος στην Μπανιάς μετά τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της 11ετούς διακυβέρνησης του Άσαντ όταν ομάδα παραστρατιωτικών, οι «σαμπίχα», που επέβαινε σε αυτοκίνητα, άνοιξε πυρ εναντίον τους με Καλάσνικοφ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και το Παρατηρητήριο.

Πηγή: skai.gr