Αποζημίωση 8.260 ευρώ ανά νοικοκυριό στη Φουκοσίμα

Το ποσό των 8.260 ευρώ ανά νοικοκυριό αποφάσισε να καταβάλει ως αποζημίωση η εταιρεία Τepco -η οποία εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα- στις χιλιάδες οικογένειες που κατοικούν στα περίχωρα του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι 8.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό.

Η εταιρεία πρέπει επίσης να υπολογίσει τις τεράστιες αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει στις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους αλιείς που επλήγησαν από το πυρηνικό δυστύχημα.

Η αλιεία απαγορεύθηκε σε ακτίνα 20χλμ γύρω από το σταθμό. Δέχθηκε επίσης πλήγμα από την απόρριψη ραδιενεργού νερού στη θάλασσα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διοχετεύσει 6 χιλιάδες κυβικά μέτρα αζώτου στον αντιδραστήρα 1, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη έκρηξη, εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου.

Η επιχείρηση αυτή αναμένεται να διαρκέσει πολλές ημέρες και ίσως να αρχίσει την Τετάρτη.

Το πρωί, η Tepco ανακοίνωσε ότι σταμάτησε η διαρροή μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στη θάλασσα από τον πυρηνικό σταθμό.
Πηγή: skai.gr