Κλείσιμο

Διαδήλωση στην Κανταχάρ για το κάψιμο του Κορανίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν το Σάββατο στην πόλη Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το κάψιμο από αμερικανό πάστορα αντιτύπου του Κορανίου, σύμφωνα με πηγές από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης.

"Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τέσσερα πτώματα και τριάντα δύο άνθρωποι που φέρουν τραύματα από σφαίρες ή πέτρες", δήλωσε ο γιατρός Αμπντούλ Καγιούμ Πούκλα από το νοσοκομείο Μιρουάις.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείο ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στα νότια προάστια της πόλης και προσπάθησε να φτάσει στο κέντρο.

Πυροβολισμοί συνεχίζουν να ακούγονται, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών, ειδικά των δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στο Όσλο και την Στοκχόλμη ανάμεσα στους εργαζόμενους στον ΟΗΕ που βρήκαν τραγικό θάνατο χθες Παρασκευή στην πόλη Μαζαρ-ι-Σαρίφ είναι ένας 53χρονος νορβηγός πιλότος και ένας 33χρονος σουηδός δικηγόρος.

Στην επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη αυτή σκοτώθηκαν επίσης τέσσερις φρουροί ασφαλείας από το Νεπάλ και ένας ακόμα Δυτικός.

Ο αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς έκαψε αντίτυπο του Κορανίου στις 20 Μαρτίου παρά τις υποσχέσεις του για το αντίθετο.
Πηγή: skai.gr