Επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Η Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας Τόκιο, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επαναλαμβάνει τις εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στους αντιδραστήρες 1,2,3 και 4, στο κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην επαρχία Νταιίτσι, αφού επιβεβαίωσε ότι ο καπνός που αναδυόταν νωρίτερα από τις εγκαταστάσεις και οδήγησε στην προσωρινή παύση των εργασιών και στην απομάκρυνση του συνεργείου των εργατών, δεν ήταν παρά ατμός, που συνεχίζει την εκτόνωσή του εδώ και ημέρες.

" Ο ατμός αναδυόταν από πριν ", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο ο εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και προσέθεσε " κρίναμε ότι μπορούσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με ασφάλεια ".

Ο Ιάπωνας υπουργός εμπορίου δήλωσε την Τρίτη, πως είναι δύσκολο να πεί κανείς ότι, η εξέλιξη της κατάστασης γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, είναι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Την άποψη αυτή του κυβερνητικού στελέχους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Κιότο και έρχεται σε αντίθεση με τις αχτίδες αισιοδοξίας που είχαν ανατείλει νωρίτερα, από τις δηλώσεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιουκίγια Αμάνο, ότι η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία θα ξεπεραστεί.

Περισσσότεροι από 9.000 νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν πρόσφατα την Ιαπωνία ξεπέρασε τους 9.000, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία της χώρας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται.
Πηγή: skai.gr