Κλείσιμο

Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε τη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε στον αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και το μέτρο θα ισχύσει έως αργά το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επιθέσεις στη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Πουρίμ, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.

Η Δυτική Όχθη θα παραμείνει αποκλεισμένη, με εξαίρεση τα έκτακτα ιατρικά περιστατικά και τις επείγουσες ανθρωπιστικές αποστολές.

Το Ισραήλ κλείνει συστηματικά τα σημεία διέλευσης με τη Δυτική Όχθη στις μεγάλες γιορτές φοβούμενο επιθέσεις Παλαιστίνιων ενόπλων σε ισραηλινές πόλεις ή εβραϊκούς οικισμούς.

Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, τον έλεγχο της οποίας έχει η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς από το Ιούνιο του 2007, είναι μόνιμος εκτός ειδικών εξαιρέσεων.

Η γιορτή Πουρίμ, γνωστή ως το εβραϊκό καρναβάλι, γιορτάζεται από τη δύση του ηλίου το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής σε όλο τον κόσμο αλλά οι εορτασμοί παρατείνονται έως τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, με καρναβαλικές παραστάσεις, βραδιές μεταμφιεσμένων και μεγάλες λαϊκές συναθροίσεις.
Πηγή: skai.gr