Κλείσιμο

Αντίστροφη μέτρηση για επέμβαση στη Λιβύη

Η Λιβύη έκλεισε τον εναέριο χώρο της σύμφωνα με το Eurocontrol, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επιβολή ζώνης αποκλεισμού πτήσεων και την προστασία των λίβυων πολιτών.

Πατέρας και υιός Καντάφι προειδοποιούν για σκληρή επίθεση εναντίον των εξεγερμένων στη Βεγγάζη αλλά και οποιασδήποτε χώρας στραφεί εναντίον του καθεστώτος.

Συνεδριάζουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για τη δράση της συμμαχίας.

Για να αναλάβει στρατιωτική δράση το ΝΑΤΟ χρειάζεται ομοφωνία και των 28 χωρών και μέχρι στιγμής μεταξύ άλλων η Τουρκία και η Γερμανία δηλώνουν ότι διαφωνούν με στρατιωτική δράση στη Λιβύη.

Ο βρετανός πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, και αργότερα αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις στο κοινοβούλιο.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Γαλλίας είχε κι ο Γάλλος πρόεδρος.

Επίθεση εναντίον της Μισράτα εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι

Οι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν την πόλη Μισράτα (200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης), ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

"Εκατοντάδες βόμβες κάθε είδους πέφτουν στην πόλη από χθες (Πέμπτη) το βράδυ", διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Συνεχίζονται οι ρίψεις οβίδων στην πόλη", τόνισε, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Σάιφ αλ- Ισλάμ: «Η Λιβύη δεν φοβάται»

«Η Λιβύη δεν φοβάται», δήλωσε ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιούς του Καντάφι, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Είμαστε στην πατρίδα μας και μαζί με τον λαό μας. Δεν φοβόμαστε», τόνισε από την Τρίπολη στην εκπομπή News Nightline του αμερικανικού δικτύο ABC.

«Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα βοηθήσετε τον λαό αν βομβαρδίσετε την Λιβύη για να σκοτώσετε Λίβυους. Καταστρέφετε τη χώρα μας. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό», πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση υπέρ της χρήσης στρατιωτικής ισχύος εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, που ανοίγει το δρόμο για αεροπορικές επιθέσεις στη Λιβύη.
Πηγή: skai.gr