Συζητήσεις για την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού της Μελβούρνης

Ο φόβος και η ανασφάλεια που έχει καταλάβει πολλούς κατοίκους της Μελβούρνη, όσον αφορά την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού της, θα πρέπει να εκλείψει και τη θέση τους να πάρει ο ενθουσιασμός, υποστηρίζει ένα δυναμικό λόμπι που αποτελείται από εκπροσώπους 180 οργανισμών και επιχειρήσεων και φέρει την ονομασία Committee for Melbourne.

Η εν λόγω επιτροπή επιδιώκει να πληροφορήσει τους πολίτες για τα οφέλη από την εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού της, που θα καταστήσει τη Μελβούρνη πόλη των 8 εκατομμυρίων κατοίκων σε 40 χρόνια από σήμερα.

Ο γενικός διευθυντής της επιτροπής Άντριου ΜακΛέοντ δήλωσε ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός που αντιμετωπίζει είναι ότι το μεγάλο και ουσιώδες αυτό θέμα έχει πάρει μορφή λαϊκίστικη και όχι ρεαλιστική.

"Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να αφαιρέσουμε τους συναισθηματισμούς από το σοβαρό αυτό θέμα και να το αντιμετωπίσουμε με την ψυχρή λογική. Οι γονείς μας πήραν μια πόλη της οποίας ο πληθυσμός διπλασιάστηκε και αναπτύχθηκε σε σημείο που να είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου σε ποιότητα ζωής (Θεωρείται δεύτερη καλύτερη πόλη στον κόσμο, με πρώτο το Βανκούβερ).

Η Μελβούρνη του 2000, σε πολλούς τομείς, είναι πολύ καλύτερη από τη Μελβούρνη του 1960. Έχουμε, φυσικά, κάποια προβλήματα, όπως είναι αυτό της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της δημόσιας συγκοινωνίας, η ποιότητα ζωής, όμως, είναι ασύγκριτα ανώτερη" τόνισε ο κ. ΜακΛέοντ.

Παράλληλα, όμως, υπογράμμισε την ανάγκη έγκαιρου προγραμματισμού, προκειμένου να αποφευχθούν τα δεινά μιας αύξησης του πληθυσμού που θα θυμίζει τη γειτονική Μανίλα.

Πηγή: skai.gr