Δεν θέλει «ισλαμική επανάσταση» στην Αίγυπτο η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν επιθυμεί «η επανάσταση (στην Αίγυπτο) να παρουσιαστεί ως μια επανάσταση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μια ισλαμική επανάσταση», εξηγεί ο εκπρόσωπός της Ράσαντ αλ Μπαγιούμι σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Εμείς μένουμε στο παρασκήνιο» των διαδηλώσεων επειδή «δεν θέλουμε να παρουσιαστεί η επανάσταση ως μια επανάσταση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μια ισλαμική επανάσταση. Είναι μια εξέγερση του αιγυπτιακού λαού», υπογραμμίζει ο Αλ Μπαγιούμι.

Ο εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εκφράζει παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ «δίνει εκούσια μια διαστρεβλωμένη εικόνα του κινήματος αυτού και χειραγωγεί την κοινή γνώμη» .

«Η Δύση δεν θέλει να μας ακούσει. Δεν είμαστε διάβολοι. Θέλουμε ειρήνη, όχι βία. Η θρησκεία μας δεν είναι διαβολική. Η θρησκεία μας σέβεται τους πιστούς άλλων θρησκειών, αυτές είναι οι αρχές μας», σημειώνει ο Αλ Μπαγιούμι.

Στο ίδιο τεύχος του γερμανικού περιοδικού δημοσιεύεται επίσης συνέντευξη που παραχώρησε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Μακέιν, ο οποίος απορρίπτει μια συμμετοχή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε μια μεταβατική κυβέρνηση, κάτι το οποίο θα αποτελούσε σύμφωνα με τον ίδιο «ένα ιστορικό λάθος» .

«Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια εξτρεμιστική οργάνωση, της οποίας κύριος στόχος είναι η εγκαθίδρυση της Σαρία. Είναι στο άκρο άωτον αντιδημοκρατική, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα δικαιώματα των γυναικών», προσθέτει ο Μακέιν.

Ωστόσο ο Μπαγιούμι απορρίπτει στη συνέντευξή του στο Der Spiegel απολύτως ότι η οργάνωση αυτή υποστηρίζει τη βία και επιρρίπτει στην κυβέρνηση όλη την ευθύνη για τη βία σήμερα στην Αίγυπτο. «Μόνον η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το χάος. Ορκίζομαι ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν ζήτησε βία και δεν θα το κάνει», υπογραμμίζει.
Πηγή: skai.gr