Διάψευση φημών περί απόπειρας δολοφονίας του Αιγύπτιου αντιπροέδρου

Ανώτερη πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας διέψευσε την είδηση για απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου αντιπροέδρου Ομάρ Σουλεϊμάν.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε αργά την Παρασκευή ότι σημειώθηκε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του αντιπροέδρου Σουλεϊμάν κατά την οποία φέρεται ότι σκοτώθηκαν δύο φρουροί του.

Το δίκτυο σημείωσε ωστόσο ότι η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Η πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλήθεια στο ρεπορτάζ αυτό.

«Η πληροφορία αυτή των μέσων ενημέρωσης ενισχύει αιφνίδια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτήν την περίοδο», δήλωσε σχετικά η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στη διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.

Ωστόσο αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε λίγο αργότερα ότι το σχόλιο αυτό της Αμερικανίδας υπουργού δεν συνιστά επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του αιγύπτιου αντιπροέδρου, η οποία και διαψεύστηκε.

Οι αιγυπτιακές τράπεζες θα ξανανοίξουν την Κυριακή

Οι τράπεζες της Αιγύπτου θα ξανανοίξουν την Κυριακή, έπειτα από το κλείσιμό τους για μία εβδομάδα, και θα αρχίσουν τις συναλλαγές τους νωρίτερα, δηλαδή στις 08:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), αντί για τις 10:00 που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Οι τράπεζες θα κλείσουν στις 13:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος), όπως είχε προγραμματιστεί, προσέθεσε το πρακτορείο, το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του για την είδηση αυτή.
Πηγή: skai.gr