Αίγυπτος: Συνελήφθησαν δύο ηγέτες της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων

Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο ηγέτες της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων, αλλά και άλλα μέλη της οργάνωσης, ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, η αστυνομία έχει συλλάβει τούς γιατρούς Έσαμ Ελ-Ερίαν και Μοχάμεντ Μουρσί αλλά και απροσδιόριστο αριθμό άλλων," προφανώς για όσα πρόκειται να συμβούν αύριο ", όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ο Ελ-Αριάν είναι ο εκπρόσωπος Τύπου και ο Μουρσί προεξέχων στέλεχος της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων.

Όπως δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, όντως η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει σχέδιο καταστολής κατά της Αδελφότητας, αλλά για λόγους ασφαλείας εν αναμονή των κινητοποιήσεων. Πάντως δεν θεωρείται ότι η οργάνωση υποκινεί τους διαδηλωτές, που αποτελούνται από θυμωμένους, νεαρούς, φτωχούς και καταπιεσμένους πολίτες. Εν τούτοις πολλοί πιστοί της Αδελφότητας αναμένεται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, αφού πρώτα πάρουν μέρος στις προσευχές.

Πηγή: skai.gr