Κλείσιμο

Αμηχανία του Βερολίνου για το Δίστομο

Με αμηχανία αντέδρασε η Γερμανία στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην δίκη Γερμανίας - Ιταλίας για τα θύματα του ναζισμού στο Δίστομο.

Ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι «δεν μπορεί να δείξει κατανόηση» και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση εμμένει στην πάγια θέση της και περιμένει «να γίνουν σεβαστές οι διεθνώς αναγνωρισμένες αρχές δικαίου και ειδικά το δικαίωμα της ετεροδικίας της Γερμανίας ως κράτους.»

Σε πολλές εφημερίδες, κυρίως ιστοσελίδες, αναφέρεται η είδηση της ελληνικής παρέμβασης. Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt η πλειονότητα των αναγνωστών, σχολιάζοντας σχετικό άρθρο, εκφράζει την αντίθεσή της στις αποζημιώσεις και υπενθυμίζει τη γερμανική βοήθεια προς την υπερχρεωμένη Ελλάδα.

Θετικό γεγονός χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Μανόλης Γλέζος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και επικεφαλής του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», την απόφαση του πρωθυπουργού να παρέμβει η χώρα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Διστόμου.
Πηγή: skai.gr