Συναγερμός σε Ιταλία-Βρετανία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι αρχές στην Ιταλία, μετά τις απειλές για τρομοκρατική επίθεση από οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Σε απειλητικό μήνυμα με ημερομηνία 1 Αυγούστου, δίνεται στην Ιταλία διορία 15 ημερών, για να απομακρύνει από το Ιράκ την στρατιωτική της δύναμη αποτελούμενη από 3.000 άνδρες, ώστε να μη γίνει η Ιταλία στόχος επιθέσεων.
Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν για τις αεροπορικές εταιρείες που θεωρούνται ότι διατρέχουν κίνδυνο και ιδιαίτερα για την British Airways,τις αμερικανικές Delta, Continental και US Airways και την ισραηλινή El Al.
Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας ναύαρχος σερ Αλαν Ουέστ σε δηλώσεις του σε βρετανική εφημερίδα, η Αλ Κάιντα σχεδιάζει να χτυπήσει εμπορικά πλοία με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στο παγκόσμιο εμπόριο.
Το υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι ο Ουέστ έδωσε την εν λόγω συνέντευξη στην οποία επανέλαβε προηγούμενες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο επίθεσης κατά των ποντοπόρων εμπορικών στόλων.
Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Πίτερ Χέιν ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή κατά της Βρετανίας, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι 12 συλλήψεις που πραγματοποίησε η Σκότλαντ Γιάρντ είναι πολύ σημαντικές.
«Αν είχαμε αποδείξεις για μια συγκεκριμένη απειλή θα το λέγαμε στον κόσμο», δήλωσε ο Χέιν μιλώντας στο BBC.
Πηγή: skai.gr