17χρονος Εβραίος μαχαιρώθηκε έξω από το σχολείο του στη Γαλλία

Ένας 17χρονος εβραίος φοιτητής μαχαιρώθηκε στο στήθος έξω από εβραϊκό σχολείο στο προάστιο του Παρισιού Επινέ-σιρ-Σεν, ανακοίνωσε η αστυνομία, στο πιο πρόσφατο περιστατικό που είναι ενδεικτικό του αυξανόμενου αντισημιτισμού στη Γαλλία.
Ο δράστης φώναξε στα αραβικά «Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος» πριν επιτεθεί στον φοιτητή την ώρα που έφευγε από το σχολείο. Ο δράστης στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η κατάσταση του φοιτητή είναι σοβαρή, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, είπε η αστυνομία.
Η οργάνωση-ομπρέλα των εβραϊκών οργανώσεων στη Γαλλία, CRIF, χαρακτήρισε την επίθεση απόπειρα δολοφονίας και επεσήμανε ότι υπάρχει «κλιμάκωση της αντιεβραϊκής βίας» στη χώρα.
«Ο πρωθυπουργός συμμερίζεται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Γάλλων Εβραίων για αυτήν τη βάρβαρη ενέργεια», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Ζαν-Πιερ Ραφαρέν.
Η Γαλλία είναι πατρίδα της μεγαλύτερης εβραϊκής κοινότητας στην Ευρώπη, κάπου 600.000 άτομα, αλλά και της μεγαλύτερης μουσουλμανικής μειονότητας, κάπου πέντε εκατομμύρια.
Η αστυνομία είχε αυξήσει την ετοιμότητά της για την αποτροπή αντισημιτικών επιθέσεων μετά τον εμπρησμό εβραϊκού σχολείου κοντά στο Παρίσι και την επίθεση σε εβραϊκό νεκροταφείο στη Μασσαλία τον περασμένο Νοέμβριο.
Πηγή: skai.gr