Τελευταίο «αντίο» από το Σρέντερ

Ο κ. Σρέντερ παρέδωσε σήμερα, στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, μέσα σε μία συγκινητική τελικά ατμόσφαιρα, την σκυτάλη της ηγεσίας στον Φραντς Μύντεφερινγκ και αποχαιρετώντας τους συνέδρους με μία προγραμματική πολιτική, αλλά και προσωπικά φορτισμένη ομιλία, κερδίζοντας - πέρα από την αναγνώριση των ικανοτήτων και της προσφοράς του, που ούτως ή άλλως δεν αμφισβητείται- για πρώτη φορά ίσως και τις καρδιές των συναγωνιστών του.
«Ο αποχαιρετισμός δεν μου είναι εύκολος, γιατί ήμουν περήφανος που είχα την τιμή να ηγούμαι του κόμματος που γνώρισε ηγέτες όπως ο Αύγουστος Μπεμπέλ και ο Βίλλι Μπραντ», είπε ο Σρέντερ εμφανώς συγκινημένος.
> Εκλογή Μύντεφερινγκ με πάνω από 95 %

Ο Μύντεφερινγκ διαβεβαίωσε στην ομιλία του ότι το κόμμα θα στηρίξει την κυβερνητική πολιτική των μεταρρυθμίσεων της «Ατζέντα 2010», αλλά κατόρθωσε με το διαφορετικό λεξιλόγιο και «στυλ» του - «πρέπει να εκπολιτίσουμε τον καπιταλισμό», «να κάνουμε πολιτική, γιατί πολιτική είναι για τους Σοσιαλδημοκράτες ο εφαρμοσμένος έρωτας για τη ζωή», είναι μερικά ενδεικτικά «τσιτάτα» - να πείσει ότι με την εκλογή του ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που θα οδηγήσει το κόμμα στην ανάκαμψη.
Ο «Μύντε» - όπως αποκαλείται «χαϊδευτικά» στο κόμμα - εξελέγη (ούτως ή άλλως χωρίς αντίπαλο) με 95,11 % των ψήφων, ένα αποτέλεσμα ρεκόρ από το 1946.
Πηγή: skai.gr