Επίθεση δέχτηκε η ελληνική δύναμη στο Κόσοβο

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ελαφρά ένας έλληνας υπολοχαγός, ενώ έχει καταστραφεί ένα τεθωρακισμένο όχημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη από τον υπουργό Αμύνης, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο.
Στο μεταξύ, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Κόσοβο όπου έχουν ξεσπάσει οι χειρότερες συγκρούσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη Μιτροβίτσα, μεταξύ Αλβανόφωνων Σέρβων, στρατιωτών του ΝΑΤΟ και ανδρών της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ ανέρχονται στους δέκα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 250.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και 11 γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης Κέι Φόρ ( ΚFOR). Εξαιτίας της έντασης απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στη Μιτροβίτσα με εντολή των δυνάμεων του ΟΗΕ.
Από το γενικό επιτελείο Αμυνας ανακοινώθηκε ότι το 507 ελληνικό μηχανοκίνητο τάγμα που εδρεύει στη Μιτρόβιτσα δε διατρέχει κανένα κίνδυνο. Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένα ελικόπτερο των ειδικών δυνάμεων τύπου Σίουι.
Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα τη δολοφονική βία, και ενθάρρυνε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν τις προσπάθειες για ειρήνευση και εμπέδωση της δημοκρατίας, ενώ κάλεσε τους αρμοδίους να προχωρήσουν στη σύλληψη των ενόχων.
Πηγή: skai.gr