Κλείσιμο

Παραιτήσεων συνέχεια για το BBC

Μετά τον πρόεδρο του BBC, και ο γενικός διευθυντής Γκρεγκ Ντάικ υπέβαλε την παραίτησή του, εκφράζοντας την ελπίδα η κίνηση αυτή να «θέσει ένα τέλος σε αυτό το επεισόδιο».
Τα δύο κορυφαία στελέχη παραιτήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του δικαστή Χάτον, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στο δίκτυο και δικαιώνει τον Τόνι Μπλερ σε ό,τι αφορά την υπόθεση του εκλιπόντος επιστήμονα Ντέιβιντ Κέλι. Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού, ζήτησε εκ νέου σήμερα από το BBC να απολογηθεί για τις κατηγορίες που επέρριψε στην κυβέρνηση σχετικά με την έκθεση για το οπλοστάσιο του Ιράκ.
Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Evening Standard του Λονδίνου, οι περισσότεροι βρετανοί θεωρούν πως ο Λόρδος Χάτον αδίκως απέδωσε στο BBC τη μεγαλύτερη ευθύνη για την υπόθεση Κέλι.
Από την πλευρά του ο ασκών χρέη προέδρου του BBC, Λόρδος Ρίτσαρντ Ράιντερ, ζήτησε, σήμερα, από τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ μία «χωρίς επιφυλάξεις συγγνώμη», η οποία έγινε δεκτή από τον αρχηγό της βρετανικής κυβέρνησης.
«Η κατηγορία αποσύρεται, δεν επιθυμούσα τίποτε άλλο και με την ευκαιρία θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι την ανεξαρτησία του BBC και δεν θα με βρει αντίθετο να ερευνά και στο μέλλον τις κυβερνητικές υποθέσεις, αλλά με τον ενδεδειγμένο τρόπο», δήλωσε ο Τόνι Μπλερ.
Πηγή: skai.gr