Εγκρίθηκε από τη Γερουσία η μεταρρύθμιση στην υγεία

Το ύψους 871 δισ. δολαρίων  νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που προώθησε με επιμονή ο Μπαράκ Ομπάμα, ενέκρινε την Πέμπτη η αμερικανική Γερουσία, κάτι που αποτελεί προσωπική νίκη του αμερικανού προέδρου.

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς και υγειονομική κάλυψη για δεκάδες εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.

Η γερουσιαστές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος εξασφάλισαν με ψήφους 60, έναντι 39, την υιοθέτηση του νομοθετήματος, που θεωρείται ότι εισάγει τις πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας την τελευταία 40ετία.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο της Γερουσίας παρέχεται υγειονομική περίθαλψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς που σήμερα είναι ακάλυπτοι. Έτσι θα καλυφθεί συνολικά το 94% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 65 ετών. Οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες τυγχάνουν ήδη υγειονομικής περίθαλψης, της Medicare, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να ενσωματωθεί σε εκείνο που ψήφισε ήδη η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 7 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να αποσταλεί στην οριστική μορφή του στον πρόεδρο Ομπάμα για υπογραφή, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, κάτι που αναμένεται στις αρχές του ερχόμενου χρόνου.
Πηγή: skai.gr