Το ζεύγος Ομπάμα εμβολιάστηκε κατά του ιού Η1Ν1

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγος του Μισέλ εμβολιάστηκαν κατά της νέας γρίπης Α, όπως δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, την ώρα που σχεδόν 100 εκατομμύρια δόσεις βρίσκονται στη διάθεση των αμερικανών πολιτών.

Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό του σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του "Urban Radio Networks", με σκοπό να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.

"Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές" σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος. "Η Μισέλ και εγώ μόλις εμβολιαστήκαμε. Θέλαμε τα παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα να εμβολιαστούν πριν από τους ενήλικους" πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι κόρες του προεδρικού ζεύγους Σάσα και Μαλία έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού Η1Ν1 τον Οκτώβριο, όταν οι δόσεις ήταν πολύ λίγες και επαρκούσαν μόνο για τα παιδιά.

Περίπου 1.100 παιδιά και 7.500 ενήλικοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της νέας γρίπης Α από τον Απρίλιο έως τα μέσα Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Κατά την ίδια περίοδο, καταγράφηκαν 47 εκατομμύρια κρούσματα του ιού Η1Ν1, ενώ 213.000 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί.
Πηγή: skai.gr