Κλείσιμο

Για τις 18 Ιανουαρίου αναβάλλεται η δίκη Μπερλουσκόνι

Η δίκη του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον επιχειρηματικό του όμιλο Mediaset, αναβλήθηκε για τις 18 Ιανουαρίου λόγω της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), που διεξάγεται στη Ρώμη, ανακοινώθηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δικαστές του Μιλάνου δέχθηκαν το επιχείρημα του "νόμιμου κωλύματος" που προέβαλαν οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι και ανέβαλαν την έναρξη της δίκης για τις 18 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, αποφάσισαν η ακροαματική διαδικασία να διεξάγεται κάθε Δευτέρα. Αν άλλες περιπτώσεις "νομίμου κωλύματος" καθιστούν αδύνατη την παρουσία του Μπερλουσκόνι, η ακροαματική διαδικασία θα αναβάλλεται για το επόμενο Σάββατο.

Εκτός από τη δίκη αυτή, ο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει και μία δίκη για διαφθορά στην υπόθεση Μιλς. Κατηγορείται ότι κατέβαλε 600.000 δολάρια στον βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς για να καταθέσει υπέρ του σε μια δίκη στη δεκαετία του 1990.

Η δίκη για την υπόθεση Μιλς πρόκειται να επαναληφθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, όμως για την ίδια ημέρα προγραμματίστηκε υπουργικό συμβούλιο, πράγμα που καθιστά πιθανή την αναβολή και αυτής για "νόμιμο κώλυμα".

Οι δικαστικές διαδικασίες σε βάρος του Μπερλουσκόνι επαναλήφθηκαν μετά την απόρριψη στις αρχές Οκτωβρίου από το Συνταγματικό Δικαστήριο του λεγόμενου νόμου Αλφάνο, ο οποίος εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κάλυπτε με ποινική ασυλία τον Μπερλουσκόνι και είχε υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο μερικούς μόνο μήνες μετά την επιστροφή του στην εξουσία, τον Απρίλιο του 2008.
Πηγή: skai.gr