Στέλνει στα κρυφά στρατιώτες στο Αφγανιστάν ο Ομπάμα;

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να στείλει στο Αφγανιστάν, χωρίς να το ανακοινώσει, 13.000 αμερικανούς στρατιωτικούς επιπλέον των 21.000 που είχαν ανακοινωθεί το Μάρτιο, τονίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι 13.000 στρατιωτικοί είναι κυρίως στρατεύματα υποστήριξης, όπως μηχανικοί, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί στην εκπαίδευση ή πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας.

Η Washington Post, που δημοσιεύει το άρθρο αυτό στην ηλεκτρονική της έκδοση, ζητεί να μάθει γιατί το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος δε δημοσιοποίησαν την απόφασή τους να σταλούν οι συγκεκριμένες δυνάμεις υποστήριξης στο Αφγανιστάν.

"Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη 34.000 στρατιωτικών, αλλά μόνο οι 21.000 ανακοινώθηκαν", επισημαίνει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, αρμόδιος για στρατιωτικά θέματα.

Ο αμερικανός πρόεδρος καλείται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες για το αν υπάρχει ανάγκη να αναπτυχθούν επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, όπως έχει ζητήσει ο διοικητής των δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ.

Ο αμερικανός στρατηγός έχει ζητήσει την αποστολή επιπλέον σαράντα ως εξήντα χιλιάδων στρατιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας στις αρχές Οκτωβρίου, περίπου 65.000 αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν και περίπου 124.000 στο Ιράκ.

Εκφράστε την άποψή σας για την απόφαση της επιτροπής απονομής των Νόμπελ να απονείμει το φετινό βραβείο Ειρήνης στον αμερικανό πρόεδρο.
Πηγή: skai.gr