Επικίνδυνη μόδα το «sexting»

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ανταλλαγή μεταξύ εφήβων φωτογραφιών τους με άσεμνο περιεχόμενο, προειδοποιεί το Κέντρο κατά της Παιδικής Εκμετάλλευσης και Ηλεκτρονικής Προστασίας της Βρετανίας (CEOP).

Πρόκειται για μια πρακτική, γνωστή ως sexting, όπου έφηβοι ανταλλάσσουν φωτογραφίες τους μέσω των κινητών τηλεφώνων τους. Όπως τονίζει το Κέντρο, οι έφηβοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα και γίνονται συχνά αντικείμενο κάθε λογής εκφοβισμών και εκβιασμών, αφού οι άσεμνες φωτογραφίες είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν από τους παιδεραστές χωρίς να το γνωρίζουν οι αποστολείς.

«Δεχόμαστε έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών από το κοινό, τόσο από παιδιά όσο και από γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς», τονίζει η επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης του CEOP.

Η Έλεν Πεν υπογραμμίζει ότι η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, όπως το bluetooth και η δυνατότητα να στέλνει κανείς μία εικόνα ή ένα βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού, κάνει αυτή τη «μόδα» να εξαπλώνεται ραγδαία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 εφήβων έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο ατόμων ηλικίας 11 - 18 ετών έλαβαν ένα κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ 70% των ατόμων αυτών γνώριζαν ποιος ήταν ο αποστολέας.
Πηγή: skai.gr