Κλείσιμο

Ήθελαν να δολοφονήσουν τον Αχμαντινετζάντ;

Την ύπαρξη σχεδίου του Ισραήλ για τη δολοφονία του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου υποστήριξε ο ιρανός υπουργός Πληροφοριών Γολαμχοσέιν Μεχσενί Εζέι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, που μετέδωσε την είδηση, αξιωματούχοι του Ισραήλ ήλθαν σε επαφή με μέλη της ένοπλης ιρανικής οργάνωσης "Μουτζαχεντίν του Λαού" για να προετοιμάσουν το σχέδιο τους.

"Οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος συναντήθηκαν με τους υποκριτές (όρος που αναφέρεται στους Μουτζαχεντίν) στο Σαρμ ελ Σέικχ και στο Παρίσι για προετοιμάσουν το σχέδιο τους", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Μεχσενί Εζέι, οι "Μουτζαχεντίν του Λαού" ζήτησαν ως αντάλλαγμα να αφαιρεθεί η οργάνωση τους από την λίστα των ΗΠΑ και άλλων χωρών που περιέχει τις τρομοκρατικές ομάδες.

Ο ιρανός υπουργός πρόσθεσε ότι οι "εχθροί" ήλθαν σε επαφή και με τους σουνίτες αντάρτες που μάχονται κατά της κεντρικής κυβέρνησης, κυρίως στην επαρχία του Σιστάν-Μπαλουχιστάν, στα σύνορα του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.
Πηγή: skai.gr