Κλείσιμο

Αυστραλία: Στους 20 οι νεκροί από τη νέα γρίπη

Άλλα πέντε άτομα που είχαν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης πέθαναν στην Αυστραλία. Απ' αυτά τα τέσσερα ήταν από τη Βικτόρια και το πέμπτο από τη Νέα Νότια Ουαλία.

Σε όλη την Αυστραλία οι νεκροί από τη γρίπη των χοίρων ανέρχονται στους 20 αλλά όπως αναφέρουν οι υγειονομικές υπηρεσίες τα άτομα αυτά υπέφεραν και από άλλες ασθένειες.

Συνολικά σε όλη την Αυστραλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης ανέρχονται στις 6.667.

Όπως λεει ο καθηγητής Επιδημιολογίας και επικεφαλής του ομώνυμου τμήματος του Κέντρου, Χιθ Κέλι, οι επιστήμονες απορούν με την ταχύτητα με την οποία "επιβλήθηκε" ο συγκεκριμένος ιός των άλλων ιών της κοινής γρίπης.

Τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε το Κέντρο από τις 89 ειδικές κλινικές που λειτουργούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της Βικτώριας και έχουν αναλάβει την εξέταση και παρακολούθηση και επιτήρηση των κρουσμάτων, δείχνουν ότι, ενώ στα τέλη Απριλίου τα κρούσματα ήταν ανύπαρκτα, στο τέλος Μαΐου το 60% των νοσούντων που εξετάστηκαν έφερε τον ιό H1N1, ενώ το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 99% στα τέλη Ιουνίου.

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε είναι το νεαρό της ηλικίας των προσβεβλημένων ατόμων, τα οποία κατά μέσο όρο έχουν ηλικία 18-22 ετών. Τα στοιχεία της στατιστικής μελέτης του Κέντρου δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal of Australia και έρχονται στιγμή που η Διευθύντρια των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας Δρ Ρόζμαρι Λέστερ αποκαλύπτει ότι μεταξύ των 17 ατόμων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω της γρίπης των χοίρων, υπάρχουν και παιδιά.
Πηγή: skai.gr