Κλωνοποιήθηκε ο "πιο άξιος σκύλος του κόσμου"

Πέντε κουτάβια – κλώνοι ενός σκυλιού έρευνας και διάσωσης που βοήθησε να βγουν ζωντανοί άνθρωποι από τα συντρίμμια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, δόθηκαν στον εκπαιδευτή και ιδιοκτήτη του.

Τα κουτάβια κλωνοποιήθηκαν από γενετικό υλικό του γερμανικού ποιμενικού με το όνομα Τρακρ, που πέθανε τον Απρίλιο και ανήκε στον πρώην αστυνομικό Τζέημς Σίμινγκτον.

Ο Σίμινγκτον κέρδισε σε διαγωνισμό της εταιρίας BioArts International που εδρεύει στην Καλιφόρνια, με στόχο να βρεθεί το πιο "άξιο για κλωνοποίηση" σκυλί στον κόσμο.

Ο Σίμινγκτον και ο Τρακρ είχαν φθάσει στα συντρίμμια του World Trade Center την 12η Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τρακρ ήταν ένα από τα πρώτα σκυλιά που χρησιμοποιήθηκαν στο λεγόμενο "σημείο Μηδέν". Εργάστηκε ασταμάτητα και μετά από 48 ώρες βρήκε τον πρώτο επιζώντα.

"Ήταν ένα εξαιρετικό σκυλί έρευνας και διάσωσης. Η δουλειά που έκανε στο σημείο Μηδέν ήταν το αποκορύφωμά του. Ελπίζω τα κουτάβια να ακολουθήσουν τα βήματα του", δήλωσε ο Σίμινγκτον.

Η κλωνοποίηση σκυλιών στοιχίζει 144.000 δολάρια, ποσό που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BioArts είναι πολύ πάνω από αυτό που θα έδινε οποιοσδήποτε φιλόζωος.
Πηγή: skai.gr