Προτροπές Γκρούεφσκι στους πολιτικούς παράγοντες

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και αρχηγός του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, αναφερόμενος την Τετάρτη στην εκκρεμότητα της ονομασίας της χώρας του, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολιτικούς παράγοντες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό με τη δέουσα προσοχή και να προασπίσουν τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα

«Το ζήτημα της ονομασίας δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία διχασμού, παρά μόνο λόγο ενότητας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το θέμα αυτό να επιβληθεί ως ζήτημα ύπαρξης ή μη της χώρας μας», συμπλήρωσε ο κ. Γκρούεφσκι μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του στα Σκόπια, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 19 ετών από την ίδρυσή του.

Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι αυτός και τα μέλη του κόμματός του «έχουν πλήρη συνείδηση του ιστορικού τους ρόλου στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας, καθώς και του τεράστιου φορτίου και της ευθύνης που τους αναλογεί».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος. Είμαστε ανοιχτοί για συνομιλίες σχετικά με αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNΕ υποστήριξε ότι οι φήμες και τα σενάρια που εμφανίσθηκαν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό για το ζήτημα της ονομασίας, είναι υποκινούμενα και στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Ακόμη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για το γεγονός ότι «ενώ επί 15 χρόνια που είχε την έλεγχο της εξουσίας δεν κατόρθωσε να επιλύσει την εκκρεμότητα της ονομασίας, τώρα μοιράζει συμβουλές και ασκεί δημοσίως πίεση προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση».
Πηγή: skai.gr