Η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα

Την αύξηση στο ανώτατο επίπεδο, στο έκτο του συναγερμού του για πανδημία για την γρίπη Α, ανακοίνωσε η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Η Μάργκαρετ Χαν επιβεβαίωσε ότι θα περάσουμε στη φάση 6, το ανώτατο επίπεδο του συναγερμού, που σημαίνει ότι ο κόσμος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την πρώτη πανδημία γρίπης του αιώνα.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε τις χώρες που έχουν πληγεί από τη νέα γρίπη να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να είναι προετοιμασμένες για ένα δεύτερο «κύμα» έξαρσης των μολύνσεων, λόγω του ότι ο ιός είναι απρόβλεπτος.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού κάλεσε τις Οργανώσεις Ερυθρός Σταυρός και Ερυθρά Ημισέληνος να κινητοποιηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι παρά τις εκκλήσεις για χρηματική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης δεν έλαβε τις απαντήσεις που ανέμενε.

Περίπου 28.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Μάρτιο από τη νέα γρίπη σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς εντοπίζονται στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Χιλή καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: skai.gr