Δεν παραιτείται ο Γκόρντον Μπράουν

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν παραδέχθηκε την Κυριακή ότι περνά μια "δύσκολη περίοδο", αλλά επανέλαβε ότι έχει την πρόθεση να παραμείνει στην εξουσία, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών τα οποία αναμένεται να καταφέρουν νέο πλήγμα στην κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος.

"Τι θα σκέφτονταν για εμάς οι άνθρωποι εάν τους εγκαταλείπαμε σε μία περίοδο που μάς έχουν ανάγκη...Θα παραμείνουμε στο πλευρό τους...Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο συνολικά για τη χώρα μας, όχι μόνον για την οικονομία της χώρας μας, αλλά και για ολόκληρο το πολιτικό της σύστημα", παραδέχθηκε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Γκόρντον Μπράουν προχώρησε την Παρασκευή σε περιορισμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του έπειτα από τις απογοητευτικές επιδόσεις του στις δημοτικές εκλογές στην Αγγλίας και μετά την παραίτηση δέκα μελών της κυβέρνησής του, εν μέρει και εξαιτίας του σκανδάλου της κατάχρησης των βουλευτικών εξόδων.

"Αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες θέτει σε δοκιμασία όχι μόνον τον χαρακτήρα μας, όχι μόνον την κυβέρνηση, αλλά και τις πεποιθήσεις μας", είπε.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov, το Εργατικό Κόμμα είναι πιθανόν να βρεθεί στην τρίτη θέση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών με 16% μόνον των ψήφων.
Πηγή: skai.gr