Αυξάνεται το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Η εντατικοποίηση της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων για τις ευρωεκλογές φαίνεται ότι έχει αφυπνίσει το εκλογικό σώμα για να ψηφίσει, μειώνοντας παράλληλα τις πιθανότητες του κινδύνου να σημειωθεί ένα νέο ρεκόρ στα ποσοστά αποχής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της TNS Opinion που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 15 Μαΐου μετά από αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 43% των ψηφοφόρων της ΕΕ δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές, ενώ το 6% ανέφερε ότι είναι "πολύ πιθανό" να ψηφίσει.

Το 12% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

Η δημοσκόπηση της TNS Opinion έδειξε ότι το ενδιαφέρον των πολιτών της ΕΕ για τις ευρωεκλογές έχει αυξηθεί, καθώς το 53% των ψηφοφόρων εξέφρασαν ενδιαφέρον για τις φετινές εκλογές, ενώ το 46% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται. Στις αρχές του έτους, το ίδιο ποσοστό ήταν αντίστροφο, το 44% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται και το 53% ότι δεν ενδιαφέρεται.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον να ψηφίσουν έχουν δείξει οι πολίτες της Ιρλανδίας (66%), το Βέλγιο (64%) και της Μάλτας (60%). Αντίθετα, περισσότερες πιθανότητες να αγνοήσουν τις εκλογές έχουν οι Βρετανοί (16%), οι Λετονοί (15%), οι Βούλγαροι και οι Πολωνοί (14%).

Σύμφωνα με παλαιότερη δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2009, το 34% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει, ενώ το 19% είχε απαντήσει ότι δε θα ψηφίσει.
Πηγή: skai.gr