Αυξήθηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης

Από την νέα γρίπη Α(Η1Ν1) έχουν προσβληθεί 12.954 άτομα σε 46 χώρες και έχουν χάσει την ζωή τους 92 σύμφωνα με ένα τελευταίο απολογισμό που έδωσε  στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ).

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα 439 νέα κρούσματα από τα οποία ένα θανατηφόρο στις ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι πλέον "λιγότερο ακριβή", διότι ορισμένες από τις πλέον πληγείσες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν σταματήσει τη συνολική καταγραφή των κρουσμάτων εξαιτίας της συγγένειας των συμπτωμάτων με εκείνα της εποχικής γρίπης.

Εξάλλου ο ΠΟΥ καταγράφει τα κρούσματα από τον αρχικό εντοπισμό του ιού στα τέλη Μαρτίου στο Μεξικό, χωρίς να απαλείφει τις περιπτώσεις που έχουν ιαθεί.

Μετά το Μεξικό, η Νέα Υόρκη κατέχει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των εστιών της γρίπης των χοίρων.

Η Ιαπωνία είναι η τέταρτη πλέον πληγείσα από την ασθένεια χώρα και, κυρίως, η πρώτη αυτόνομη εστία της νόσου εκτός της αμερικανικής ηπείρου.

Ο ιός έκανε την εμφάνισή του με ένα πρώτο κρούσμα στο Μπαχρέιν, σε έναν νέο 21 χρόνων, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του έπειτα από σπουδές στη Νέα Υόρκη.

Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε επίσης το πρώτο της κρούσμα σε άνδρα ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τις ΗΠΑ.

Το Ισραήλ κατέγραψε επίσης το ένατο κρούσμα του σε έναν 42χρονο ο οποίος επέστρεψε επίσης από τις ΗΠΑ.

Ο Ισημερινός έκλεισε δύο προξενεία στη Νέα Υόρκη για ολόκληρη την εβδομάδα, εξαιτίας πιθανού κρούσματος γρίπης μεταξύ των υπαλλήλων του.

Στην Ισπανία, την περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη με 135 κρούσματα, και δεύτερη στρατιωτική σχολή διέκοψε τη λειτουργία της και ετέθη σε καραντίνα.

Στην Αυστραλία, περισσότεροι από 2.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιου έχουν τεθεί σε καραντίνα έπειτα από τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε 5χρονα παιδιά που επέβαιναν σε αυτό.


Πηγή: skai.gr