Νέα κρούσματα της γρίπης Α σε Κίνα και Αυστραλία

Στα 6 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην Αυστραλία, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Τρεις από τους ασθενείς είναι αδέλφια, κάτω των 12 ετών, που επέστρεψαν αεροπορικώς στην Μελβούρνη από τις ΗΠΑ μετά τις διακοπές της οικογένειας στη Ντίσνεϊλαντ στην Καλιφόρνια.

Και στις έξι περιπτώσεις κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στην Αυστραλία, περιλαμβανομένης και μιας Μεξικανής η οποία επισκεπτόταν μέλη της οικογένειάς της στη Μελβούρνη, οι ασθενείς εισήλθαν στη χώρα με πτήσεις από το Λος Άντζελες.

Η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον δήλωσε πως αναμένει και νέα κρούσματα. "Οι αριθμοί αλλάζουν σχεδόν κάθε ώρα που περνά--πλέον έχουμε έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εκδήλωσης της γρίπης των χοίρων", είπε.

Στο μεταξύ η Κίνα ανακοίνωσε και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα της γρίπης Α στο Πεκίνο και το πέμπτο σε εθνικό επίπεδο, πάντως αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι υπόλοιποι ασθενείς είτε κρίθηκαν πλέον υγιείς ή αναρρώνουν.

Το νέο κρούσμα, που ανακοινώθηκε είναι ένας Κινεζοκαναδός φοιτητής 21 ετών, ο οποίος αφίχθη στο Πεκίνο την 16η Μαΐου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ντιτάν την 19η.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας, έμενε κυρίως με τους γονείς του το τριήμερο αυτό.
Πηγή: skai.gr