Εξαπλώνεται η γρίπη

Πέντε νέα κρούσματα της γρίπης Α επιβεβαιώθηκαν στον Καναδά, αυξάνοντας στα 286 τον αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό, στην πλειονότητά τους με ασθενή συμπτώματα της νόσου.

Η Κίνα έθεσε σε καραντίνα περισσότερους από 130 από τους 150 επιβάτες σε πτήση, με την οποία ταξίδευσε ένας Κινέζος που θεωρείται ως το πρώτο κρούσμα της γρίπης στο εσωτερικό της χώρας.
Για εμφάνιση νέων κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων λόγω της επιδημίας από τη γρίπη, κάνουν λόγο για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης στις ΗΠΑ.

Την ύπαρξη 2. 532 περιπτώσεων ασθενών που έχουν προσβληθεί, επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές στη χώρα, όπου κρούσματα έχουν εντοπισθεί σε 44 πολιτείες.

Επτά νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί στους 55.

Η πτώση στην κατανάλωση χοιρινού στην Ελλάδα έχει φτάσει στο 50%, είπε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος χοιροτρόφων Αναστάσιος Καλλέργης.

Ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν πειστικά τον κόσμο ότι το χοιρινό δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη Α.
Πηγή: skai.gr