Δύο νέα κρούσματα από τον ιό

Οι τοπικές αρχές της καναδικής επαρχίας της Αλμπέρτα στον δυτικό Καναδά ανέφεραν την Παρασκευή καταγράφηκε θάνατος ο οποίος "συνδέεται" με τη γρίπη Α και τον ιό Η1Ν1, ταυτοχρόνως όμως αναφέρθηκε από τις πηγές αυτές ότι "δεν προκύπτει με σαφήνεια ο ρόλος του ιού στο θανατηφόρο περιστατικό".

Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) εντοπίστηκε και στον Παναμά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Πρόκειται για ένα νέο άνδρα ο οποίος έφτασε στον Παναμά από τις ΗΠΑ με αεροπλάνο.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στους ηγέτες της κοινότητας των ισπανόφωνων ότι η γρίπη Α (Η1Ν1) πιθανώς δεν ήταν τόσο μολυσματική όσο φοβηθήκαμε, όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα.

"Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους ότι βλέπουμε πως ο ιός δεν είναι τόσο μολυσματικός όσο αρχικά φοβηθήκαμε, όμως δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα. Πρέπει ακόμη να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα ", τόνισε ο Ομπάμα.

Σε 45 ανέρχονται οι νεκροί και σε 1.319 οι ασθενείς στο Μεξικό από τη νέα γρίπη. Στους 1639 έφτασε ο αριθμός των ασθενών από τη γρίπη στις ΗΠΑ. Δυο νέα περιστατικά της γρίπης επιβεβαιώθηκαν και στην Γαλλία.
Πηγή: skai.gr