Συνεχίζονται οι έρευνες για τη ΜΑΝ

Στο μικροσκόπιο των γερμανικών εισαγγελικών αρχών έχει μπει η υπόθεση διαφθοράς στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ΜΑΝ, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά από καταγγελίες για μίζες εκατομμυρίων ευρώ, που δίνονταν προκειμένου να διασφαλιστούν συμβόλαια τα βαρέα οχήματα της εταιρίας.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τις γερμανικές εφημερίδες, τα "λαδώματα" δίνονταν με τη μορφή εικονικών τιμολογίων ή εταιριών "μαϊμού".

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν τον προορισμό των περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ. Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί αφρικανικές και ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Επίσης, ερευνάται το αν έχουν δωροδοκηθεί κρατικοί αξιωματούχοι.

Πάντως, οι ύποπτοι είναι μεσαία στελέχη της εταιρίας και όχι υψηλά, όπως συμβαίνει με το σκάνδαλο Siemens, ενώ και ο επικεφαλής της εταιρίας διεξάγει έρευνα στο εσωτερικό της ΜΑΝ με ανεξάρτητους επιθεωρητές. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση ΜΑΝ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εξέφρασε την ελπίδα η εισαγγελία του Μονάχου να διαβιβάσει τα στοιχεία και η ελληνική Δικαιοσύνη να κινηθεί τάχιστα.
Πηγή: skai.gr