Στο δρόμο της ένταξης η ΠΓΔΜ

Μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε γενικώς \"ικανοποιητικό\" πλαίσιο, η ΠΓΔΜ μπορεί να ελπίζει ότι το προσεχές φθινόπωρο θα έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτίμησε ο ευρωπαίος επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη διεύρυνση, Όλι Ρεν.

\"Τους τελευταίους μήνες η ΕΕ επέμεινε στη σημασία αυτών των εκλογών για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η χώρα ανταποκρίθηκε θετικά στο μήνυμά μας, επιβεβαιώνοντας έτσι την αποφασιστικότητά της για τον σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων ώστε να αρχίσει η διαδικασία για την ένταξή της στην ΕΕ\", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο επίτροπος.

Ο Όλι Ρεν εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι \"εάν γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες, η ΠΓΔΜ θα μπορέσει να έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις εγκαίρως, ενόψει της έκθεσης\" που θα παρουσιάσει η Κομισιόν το φθινόπωρο για την πρόοδο που έχουν κάνει οι χώρες που είναι υποψήφιες για ένταξη στην Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ από το Δεκέμβριο του 2005 είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, αλλά έως τώρα δεν έχει λάβει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Πηγή: skai.gr