Από μικρός στα δύσκολα...

Ένα αγόρι ηλικίας μόλις 13 ετών έγινε πατέρας στη Βρετανία αφού η 15χρονη φίλη του γέννησε ένα κοριτσάκι στις αρχές της εβδομάδας.

Ο Άλφι Πάτεν, που έχει ύψος μόνο 1,22 και δείχνει πολύ μικρότερος από την ηλικία του, ήταν 12 ετών όταν η 14χρονη Σαντέλ Στέντμαν έμεινε έγκυος αφού έκαναν έρωτα χωρίς να λάβουν προφυλάξεις.

Η Σαντέλ γέννησε την Δευτέρα ένα κορίτσι, την Μέιζι Ροξάν, στο νοσοκομείο του Ίστμπορν, στη νότια Αγγλία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Sun, ο Άλφι, που ζει με τη μητέρα του, παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει πώς θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιδιού του αφού δεν έχει ούτε χαρτζιλίκι. \"Ο πατέρας μου δίνει 10 λίρες πού και πού\", είπε.

\"Όταν το έμαθε η μητέρα μου, νόμιζα ότι θα είχα μπελάδες\", πρόσθεσε. \"Θέλαμε να κρατήσουμε το μωρό αλλά ανησυχούσαμε για το πώς θα αντιδρούσαν οι άλλοι. Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι πατέρας αλλά θα προσαρμοστώ\", είπε ο μικρός.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει διώξεις σε βάρος των ανήλικων γονιών, μολονότι η νόμιμη ηλικία για τη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων στη Βρετανία είναι τα 16.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο Άλφι δεν είναι ο νεώτερος πατέρας στη Βρετανία αφού έχει αναφερθεί και η περίπτωση ενός άλλου αγοριού που απέκτησε παιδί σε ηλικία... 12 ετών.
Πηγή: skai.gr