Αγόρασαν μωρό μέσω Ίντερνετ

Στο επίκεντρο των κατηγοριών ότι αγόρασαν ένα μωρό μέσω Ίντερνετ, βρίσκεται ένα ζευγάρι από την Ολλανδία.

Η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν οι πραγματικοί γονείς του παιδιού που γεννήθηκε στο Βέλγιο, άλλαξαν γνώμη και ζήτησαν το παιδί τους πίσω.

Οι ίδιοι εξηγούν ότι αναγκάστηκαν να πουλήσουν το παιδί τους μέσω διαδικτύου εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής τους κατάστασης, αλλά τώρα που τα πράγματα βελτιώθηκαν για αυτούς το θέλουν πίσω το συντομότερο δυνατό.

Το ζευγάρι από την Ολλανδία αρνείται να επιστρέψει το παιδί, ενώ αρνείται επίσης να αποκαλύψει πως ανέλαβε τη φροντίδα του.

Ωστόσο, δικαστήριο της Ολλανδίας απεφάνθη ότι το ζευγάρι παραβίασε το νόμο, φέρνοντας στη χώρα παιδί που ήταν υιοθετημένο και αποφάσισε το μωρό να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.

Και οι Βέλγοι γονείς όμως διατρέχουν τον κίνδυνο να καταδικασθούν σε πενταετή φυλάκιση, όχι επειδή πούλησαν το παιδί μέσω του Ίντερνετ, αλλά επειδή δεν είχαν δηλώσει τη γέννησή του στις αρχές.

Η ευκολία με την οποία ένα παιδί πουλήθηκε στο διαδίκτυο έχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Ολλανδίας και του Βελγίου, ενώ η υπόθεση αποκάλυψε ένα μεγάλο κενό στο νόμο για τους ανάδοχους γονείς.
Πηγή: skai.gr