Ολοκληρώθηκε η επίχειρηση

Η ομάδα ινδών κομάντο που επιχειρούσαν στο εβραϊκό κέντρο Νάριμαν Χάους της Βομβάης, αποχώρησε, καθώς τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε πως η επιχείρηση τελείωσε, αφου οι ένοπλοι που κρατούσαν ξένους ομήρους σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Οι ινδοί κομάντο είχαν ανοίξει με εκρηκτικά μια τρύπα σε έναν εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Οχτώ ξένοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίσθηκαν στην ινδική πόλη κατά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη από ισλαμιστές, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τρεις από τους ξένους που σκοτώθηκαν είναι Γερμανοί, ένας Ιάπωνας, ένας Καναδός και ένας Αυστραλός, δήλωσε ο Μ. Λ. Κουμαουάτ, υπεύθυνος της ινδικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας. οι υπηκοότητες των δύο άλλων ανθρώπων που σκοτώθηκαν δεν είναι γνωστές.

Νωρίτερα οι αρχές είχαν ανακοινώσει το θάνατο 7 ξένων: δύο Αυστραλών, ενός Βρετανού, ενός Ιάπωνα, ενός Γερμανού, ενός Καναδού και ενός Ιταλού.

Ο Κουμαουάτ ανακοίνωσε επίσης τις υπηκοότητες των 22 ξένων που τραυματίσθηκαν: τρεις Γερμανοί, ένας Κινέζος, δύο Αμερικανοί, πέντε Βρετανοί, ένας Νορβηγός, ένας src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafika%20telika/BIGdiavasteakomamikrofinal.png
• • • • • • Ισπανός, ένας Καναδός, ένας Φινλανδός, ένας Αυστραλός, ένας Ιταλός, ένας πολίτης του Ομάν και ένας Φιλιππινέζος.

Οι υπηκοότητες των τριών άλλων ξένων που τραυματίσθηκαν δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Συνολικά οι νεκροί εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 200.

Σύμφωνα με πληροφορίες
Όσον αφορά την επιχείρηση στο ξενοδοχείο Όμπεροϊ, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Ντέμπορα Γκρέι από το γαλλικό πρακτορείο ΙPN, οι κομάντο του ινδικού στρατού εντόπισαν μέσα στο ξενοδοχείο  νεκρούς 24 ομήρους και 2 τρομοκράτες νεκρούς, και απελευθέρωσαν 100  μεταξύ των οποίων
Γαλλικό αεροσκάφος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφθάνει στη Βομβάη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στο Νέο Δελχί. Θα παραλάβει όλους τους ευρωπαίους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των τραυματιών από τα νοσοκομεία.

Σημειώνεται ότι δύο Έλληνες πολίτες απεγκλωβίστηκαν υγιείς και ασφαλείς από το ξενο δοχείο Όμπεροϊ νωρίτερα την Παρασκευή όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αντίθετα, ο άτυχος 73χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Λιβέρας, βρετανός υπήκοος κυπριακής καταγωγής, σκοτώθηκε από τους εξτρεμιστές στο Ταζ Μαχάλ. Σε μια τελευταία μαρτυρία του στο BBC πριν χάσει τη ζωή του,

Πηγή: skai.gr