Δεκάδες όμηροι στη Βομβάη

Ανώτερος αξιωματούχος του ινδικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε την Πέμπτη ότι 20 ως 30 άνθρωποι είναι πιθανό να εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στο ξενοδοχείο Τριντέντ/ Όμπεροι στη Βομβάη μετά τις επιθέσεις των ενόπλων εξτρεμιστών.

Είκοσι ως τριάντα άτομα εκτιμάται ότι κρατούνται ακόμη όμηροι στο ξενοδοχείο Όμπεροι... Ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μ.Λ. Κουμαουάτ, ειδικός γραμματέας αρμόδιος για την εσωτερική ασφάλεια στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ένοπλος που έχει οχυρωθεί στο εβραϊκό κέντρο της πόλης, τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Ινδίας για να προτείνει συνομιλίες με την κυβέρνηση για την απελευθέρωση ομήρων, αλλά επίσης και για να διαμαρτυρηθεί για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ινδικό Κασμίρ.

src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Δύο έλληνες πολίτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα,
Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών των επιθέσεων στη Βομβάη περιλαμβάνεται και ένας γερμανός επιχειρηματίας των μέσων ενημέρωσης, ανακοίνωσε παράλληλα η εταιρεία του που εδρεύει στο Μόναχο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε το θάνατο ενός Γερμανού, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου κι άλλοι Γερμανοί έχουν τραυματιστεί από τις επιθέσεις.

Παράλληλα, η Λάσκαρι Ταγίμπα, μία από τις ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις που εδρεύουν στο Πακιστάν και αγωνίζονται κατά της ινδικής παρουσίας στο Κασμίρ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν εμπλέκεται στις επιθέσεις που έγιναν στη Βομβάη.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τις επιθέσεις στη Βομβάη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αμπντουλάχ Γαζνάβι τηλεφωνικώς από, σύμφωνα με τον ίδιο, τη Σριναγκάρ στο ινδικό Κασμίρ.

Στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε πως η Βρετανία θα στείλει στην Ινδία μια ομάδα ειδικών της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας για να βοηθήσουν τους ινδούς ερευνητές μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη.

Μήνυμα ειρήνης και ενότητας απηύθυνε στο μεταξύ, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, μετά το μπαράζ επιθέσεων από την Τετάρτη το βράδυ.

Ο ινδός πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση από δυνάμεις που δρουν έξω απο τη χώρα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η δημοσιογράφος Ντέμπορα Γκρέι, του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου, IBN έκανε λόγο για διεθνές δίκτυο τρομοκρατών με βάση το Πακιστάν. Σημείωσε ότι οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν είναι 20 ετών.
Πηγή: Τελευταία ενημέρωση: 15:38