Κλείσιμο

Εγκλωβισμένοι Έλληνες

Δύο έλληνες πολίτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι αλλά δεν κρατούνται όμηροι στο ξενοδοχείο Όμπεροι της Βομβάης, το οποίο έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους δύο Έλληνες, ενώ ο πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί κατευθύνεται προς τη Βομβάη.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις επιθέσεις, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδία δημιουργούν σε όλον τον κόσμο, δημιουργούν διεθνώς, αισθήματα αποτροπιασμού και θυμού. Πρόκειται για ψυχρές, άνανδρες, εγκληματικές πράξεις που όλοι καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό και τον πιο απερίφραστο τρόπο. Τις καταδικάζουμε γιατί πρώτα και πάνω από όλα είναι πράξεις που καταρρακώνουν κάθε έννοια σεβασμού στο ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα της ζωής, αλλά και στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Από το εξωτερικό η οργάνωση. Η οργάνωση που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στην πόλη Μουμπάι έχει τη βάση της εκτός της χώρας, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ απευθύνοντας διάγγελμα μετά τις επιθέσεις που έχουν src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων.

Ο ινδός πρωθυπουργός κάλεσε τους Ινδούς να διατηρήσουν την ειρήνη και την αρμονία στη χώρα, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων IPA.

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Όμπεροι/Τρίντεντ δήλωσε ότι 200 άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τον Σ.Σ. Μουχερτζί, 380 περίπου άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου την ώρα της επίθεσης.

Οι δολοφονικές επιθέσεις και οι τρομοκρατικές ενέργειες στη Βομβάη, ενισχύουν την άποψη σύμφωνα με την οποία η χώρα βρίσκεται πλέον
Πηγή: skai.gr