Κλείσιμο

Η Αθήνα καταδικάζει τις επιθέσεις

Η Αθήνα καταδίκασε την Πέμπτη τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βομβάη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος εξέφρασε τον αποτροπιασμό της Αθήνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, επισημαίνοντας παράλληλα πως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κανένα από τα θύματα δεν είναι Έλληνες.

"Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως τώρα η ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες. Η Πρεσβεία θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με τις ινδικές αρχές και έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια. Εάν υπάρξουν πρόσθετα στοιχεία θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση" τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

"Θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις την Ινδία. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε πράξη βίας, ανεξαρτήτως κινήτρων, που στρέφεται κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την κυβέρνηση της Ινδίας" κατέληξε ο έλληνας αξιωματούχος.
Πηγή: skai.gr