Βρετανία: Ακτιβιστές έμειναν κυριολεκτικά κολλημένοι σε είσοδο τράπεζας

Ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την κλιματική αλλαγή «κόλλησαν» στο πεζοδρόμιο της Βρετανικής τράπεζας Μπάρκλεϊς , στο Μάντσεστερ.

Συνολικά 8 ακτιβιστές μπλόκαραν την είσοδο της τράπεζας για 4 μέρες, μένοντας κολλημένοι στο πεζοδρόμιο. Ωστόσο οι Αρχές κατάφεραν να τους απομακρύνουν.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το γεγονός ότι η τράπεζα Μπάρκλεϊς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των διαδηλωτών, επένδυσε σε ορυκτά καύσιμα.

Οι ακτιβιστές αντιδρώντας σε αυτή την πράξη, προκειμένου να περάσουν ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και για να καλέσουν την τράπεζα να σταματήσει τέτοιου είδους επενδύσεις, έβαλαν κόλλα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο της τράπεζας και κάθισαν εκεί.

Η τράπεζα σε απάντησή της δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την αλλαγή της οικονομίας σε οικονομία χαμηλού επιπέδου άνθρακα, ενώ διαβεβαιώνουμε ότι η παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες συνεχίζουν να πληρούνται».

Πολλοί άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης γύρω από την πλατεία που βρίσκεται γνωστό κατάστημα ρούχων και ξάπλωσαν επίσης στο πεζοδρόμιο. 

Οι ακτιβιστές δήλωσαν πως θέλουν να τραβήξουν την προσοχή στην σπατάλη της βιομηχανίας της μόδας.

Μια τελετή λήξης της διαδήλωσης αναμένεται να λάβει χώρα σε ένα κίτρινο καράβι στο Ντίνσγκεϊτ, όπου είναι και η βάση των διαδηλωτών.

Πηγή: BBC.com