Πρόσφυγας αντιμάχεται τον ρατσισμό κάνοντας ποδήλατο με μπύρα στο κεφάλι

Με αφορμή την συγκέντρωση των οπαδών της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας FC Schalke στο Γκελσενκίρχεν, το Σάββατο, ένας πρόσφυγας και οπαδός της ομάδας, ο Μοχάμεντ Μοχάμεντ τράβηξε τα βλέμματα, καθώς έκανε ποδήλατο με μία μπύρα στο κεφάλι.

Ο νιγηριανός πρόσφυγας βρήκε έναν εναλλακτικό τρόπο για να παλέψει κατά του ρατσισμού, με την ένταξή του στο φαν κλαμπ της ομάδας και στη συνέχεια κυκλοφορώντας με ένα ποτήρι μπύρας στο κεφάλι. Ο λόγος που το έκανε σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαμογελάσουν.

Ο Μοχάμεντ δήλωσε πως το να κουβαλάει κάποιο αντικείμενα στο κεφάλι του είναι κάτι συνηθισμένο στην Αφρική, αλλά ο ίδιος είχε χρόνια να το κάνει. Όταν αποφάσισε να το κάνει στην συγκέντρωση της Schalke και είδε ότι ο κόσμος αντιδρούσε θετικά αποφάσισε ότι ήταν καλή ιδέα.

Ο νιγηριανός πρόσφυγας εργάζεται ως βοηθός ατόμου με αναπηρία και είναι πεπεισμένος πως το να κάθεται κάποιος σπίτι του δεν βοηθάει προσαρμογή και την ενσωμάτωση σε κοινωνικές ομάδες. Θεωρεί ότι το σόου που προσέφερε τον βοήθησε να συνδεθεί με τον κόσμο.

Πηγή: Ruptly
Πηγή: skai.gr