Κλείσιμο

Εκστρατεία ενθάρρυνσης της ανάγνωσης στους μαθητές με... ημίγυμνες γυναίκες

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας της Νότιας Αφρικής αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, αφότου αποφάσισε να ενθαρρύνει τους μαθητές να διαβάζουν βιβλία με αρκετά… ανορθόδοξες και μάλλον σεξιστικές μεθόδους.

Ο λόγος για τον Ελάιτζα Μουλάνγκα, του τμήματος βασικής εκπαίδευσης, που αποφάσισε να «φτάσει στα όρια της» την εκστρατεία του υπουργείου σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει την ανάγνωση. Αλλά ξεπέρασε τα όρια...



Μια φωτογραφία που τουίταρε απεικονίζει μια γυναίκα με λαδωμένα στήθη και τολμηρό ντεκολτέ να κρατά ένα βιβλίο στα ανοιχτά πόδια της με τη λεζάντα του αξιωματούχου να αναγράφει «διαβάζοντας στον ελεύθερο χρόνο είναι επίσης θεραπευτικό. Xαλαρώνει, μυαλό, σώμα και ψυχή». 

Μια άλλη δείχνει ένα ημίγυμνο ζευγάρι σε τρυφερές στιγμές να κρατά ένα βιβλίο. Η λεζάντα αναγράφει: «πέταξε τα Όλα και Διάβασε, μια φορά την ημέρα, κάνε παύση από άλλες δραστηριότητες και διάβασε ένα βιβλίο. Οι αναγνώστες, είναι ηγέτες, λένε».  



Αναπόφευκτα ο Μουλάνγκα δέχθηκε τα πυρά των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εξεπλάγησαν που χρησιμοποίησε τέτοιου είδους φωτογραφίες για μια εκστρατεία που απευθυνόταν σε ενήλικους αλλά και ανήλικους μαθητές...

O αξιωματούχος ζήτησε συγγνώμη μετά το σάλο που προκλήθηκε, λέγοντας ότι «ξεπέρασα ελαφρά τα όρια»