Τα Mc Donalds άνοιξαν το μικρότερο εστιατόριο στον κόσμο για μέλισσες (vid)

Το μικρότερο εστιατόριο στον κόσμο για μέλισσες δημιούργησαν τα McDonald's στη Σουηδία, προκειμένου να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα μελισσών και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τον ανησυχητικό ρυθμό με τον οποίο εξαφανίζονται οι μέλισσες παγκοσμίως.



Το McHive είναι μια μικροσκοπική ρέπλικα μελισσο-εστιατορίου το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει χιλιάδες μέλισσες.



Στόχος του έξυπνου πρότζεκτ είναι να τοποθετηθούν μελίσσια στις ταράτσες κάποιων εστιατορίων της αλυσίδας για συμβολικούς αλλά και πρακτικούς λόγους.

Προς το παρόν η πρωτοβουλία η οποία σχεδιάστηκε σε τοπικό επίπεδο από τον βραβευμένο Nicklas Nilsson έχει επεκταθεί σε πέντε εστιατόρια της αλυσίδας.



«Όλο και περισσότερα εστιατόρια της αλυσίδας υιοθετούν την κίνηση και αντικαθιστούν μάλιστα το γρασίδι γύρω από τα McDonald's με λουλούδια και φυτά που βοηθούν στην επιβίωση των μελισσών», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Nord DDB, συνεργαζόμενης εταιρείας του εγχειρήματος.

Εξωτερικά τα μίνι εστιατόρια είναι ολόιδια με τα κανονικά της αλυσίδας και διαθέτουν ακόμα και McDrive.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόσφατα την πλήρη απαγόρευση της χρήσης νεονικοτινοειδών εντομοκτώνων σε εξωτερικούς χώρους, προσπαθώντας έτσι να μειώσει τον ανησυχητικό ρυθμό εξαφάνισης των μελισσών.
Πηγή: skai.gr