HΠΑ: Ετοιμοθάνατη ζήτησε να θανατώσουν τον σκύλο της για να θαφτεί μαζί του

Σάλο έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα η είδηση πως κτηνίατρος στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ προέβη σε ευθανασία ενός υγιούς σκύλου ράτσας σιχ-τσου προκειμένου να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία της ετοιμοθάνατης ιδιοκτήτριας του, να θαφτεί μαζί του!

Η άτυχη σκυλίτσα Έμμα, είχε μεταφερθεί σε καταφύγιο ζώων από τις 8 Μαρτίου και παραδόθηκε στον κτηνίατρο όταν η επιθυμία της εκλιπούσης αποκαλύφθηκε κατά το άνοιγμα της διαθήκης της.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις αλλά και τις κινητοποιήσεις των υπεύθυνων του καταφύγιου προκειμένου η διαδικασία να ματαιωθεί, το άτυχο ζώο εν τέλει θανατώθηκε, αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του θάφτηκαν μαζί με την ιδιοκτήτρια του.

Η ευθανασία σε υγιή ζώα δεν θεωρείται παράνομη στην Βιρτζίνια ωστόσο οι ηθικές προεκτάσεις του πράγματος, έχουν προκαλέσει την οργή χιλιάδων χριστών του twitter που μιλούν για διαστροφή και μη πραγματική φιλοζωία ενώ παράλληλα τονίζουν πως η επιλογή του κτηνιάτρου να προχωρήσει στην ευθανασία του ζώου ήταν απαράδεκτη.

Την ίδια ώρα, τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο διευθυντής του καταφύγιου ζώων Κάρι Τζόουνς, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός πως έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια να εμποδιστεί η διαδικασία, οι συγγενείς του νεκρού απαίτησαν να του παραδοθεί το σκυλί.

« Με την ράτσα και το μέγεθος που είχε, θα έβρισκε πολύ εύκολα νέα οικογένεια.» Πρόσθεσε ο κος Τζόουνς.

Πηγή: DAILY MAIL
Πηγή: skai.gr