Ο απίστευτος λόγος που απαγόρευσαν οι ΗΠΑ σε Βρετανό την είσοδο στην χώρα

Ούτε στον χειρότερο του εφιάλτη δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ο 24χρονος Ισαάκ Ρόμπλετ από το Χάστινγκς του ανατολικού Έσσεξ, ότι μια ατάκα που είπε στην σύντροφο του σε ερωτικό καβγαδάκι θα είχε ως αποτέλεσμα να του απαγορευτεί δια παντός η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ο 24χρονος Ισαάκ, Μαρκετίστας που ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένας από τους πολλούς που έχοντας συνάψει σχέση εξ αποστάσεως, αναγκάζεται να διανύσει κυριολεκτικά πολλά μίλια τον χρόνο προκειμένου να συναντήσει την αγαπημένη του Καμίλα που είναι ηθοποιός και ζει στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Και μπορεί το πλαίσιο κι οι κανόνες επίσκεψης και διαμονής στις ΗΠΑ να είναι ως γνωστόν πολύ αυστηρό, ωστόσο ο 24χρονος εκμεταλλευόμενος το καθεστώς της ακώλυτης διαμονής στην χώρα έως και 90 ημέρες αλλά και την δυνατότητα βραχύχρονων αδειών παραμονής είχε καταφέρει ως σήμερα να είναι σε θέση να συναντά την αγαπημένη του συχνά και για αρκετές ημέρες, καλύπτοντας έτσι όσο περισσότερο γίνεται το κενό της απόστασης.

Όλα αυτά όμως μέχρι τις 24 Απριλίου.

Ο Ισαάκ στις 24 Απριλίου αποβιβαζόταν πανευτυχής από αεροδρόμιο του Ιλινόις με σκοπό να μείνει στις ΗΠΑ, δίπλα στην αγαπημένη του, τρεις ολόκληρους μήνες έχοντας προηγουμένως εκδώσει σχετική άδεια παραμονής.

Μόνο που τα κίνητρα της άφιξης του στην χώρα φαίνεται πως δεν θεωρήθηκαν και τόσο αθώα από τις αρχές και έτσι σύντομα βρέθηκε σε ένα δωμάτιο ανάκρισης του αεροδρομίου με την ασφάλεια να τον «περνά από κόσκινο» υποβάλλοντας τον σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους και την συχνότητα που έρχεται στην χώρα και ελέγχοντας εξονυχιστικά τα προσωπικά του αντικείμενα.

Φυσικά δεν παρέλειψαν να ψάξουν κυριολεκτικά λέξη προς λέξη και την αλληλογραφία του και τότε τα πράγματα πήραν την χειρότερη δυνατή τροπή.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο 24χρονος «είχε κάνει το λάθος» να πει στην φίλη του, κατά την διάρκεια ενός ασήμαντου κατά τ’ άλλα ερωτικού καυγά, μια φράση του τύπου « Αν σκέφτεσαι ότι θες να χωρίσουμε, θυμήσου πως μέχρι που έρχομαι στις ΗΠΑ για σένα!».

Αυτή η ατάκα λοιπόν φαίνεται πως αποτέλεσε κόκκινο συναγερμό για τους άνδρες της ασφάλειας που διαβάζοντας το μήνυμα έκριναν πως ο ερωτοχτυπημένος νέος μάλλον έρχεται για να… μείνει στις ΗΠΑ για χάρη του έρωτα του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο 24χρονος εξιστορώντας την περιπέτεια του από κει κι έπειτα τα  αντί να περνά τις ρομαντικές στιγμές που ονειρευόταν,βρέθηκε φυλακισμένος σε ένα κελί το οποίο μοιραζόταν με 4 άλλα άτομα.

«Δεν υπήρχαν παράθυρα παρά μόνο ενοχλητικά έντονα φώτα, αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ μια τούρκικη τουαλέτα, δεν έκανα μπάνιο και δεν έτρωγα.», θυμάται χαρακτηριστικά.

Η περιπέτεια του 24χρονου κράτησε 24 ώρες, μέχρι να παρέμβει η πρεσβεία της Βρετανίας η οποία και τον βοήθησε να «δραπετεύσει» από τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, οι αρχές φαίνεται πως εξάντλησαν όλη την αυστηρότητα τους πάνω του αφού μόνο όταν το αεροπλάνο έκανε μια ενδιάμεση στάση στο Δουβλίνο, η ασφάλεια του αφαίρεσε τις χειροπέδες.

Με τον Ισαάκ να είναι κατ’ ουσίαν αποκηρυγμένος από τις ΗΠΑ, η σχέση των δύο νέων ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια.

Ωστόσο το ζευγάρι, παρά το σοκ που περνά δηλώνει αποφασισμένο να μην το βάλει κάτω και ήδη έχει έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και σύντομα ο Ισαάκ να μπορεί να επισκεφτεί ξανά την Καμίλα.

Πηγή: Daily Mail
Πηγή: skai.gr