Εκλογικές κάλπες σε τηλεοπτικά πλατό, αεροπλάνα και μπαράκια στην Γερμανία

Για μια ιδιαίτερη εμπειρία στο πλαίσιο της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις Ευρωεκλογές, σειρά ιδρυμάτων και όχι μόνο στη Γερμανία, ανοίγουν τις πόρτες τους.

Όποιος λοιπόν δε θέλει να μπει πίσω από το παραβάν σε μια αίθουσα δημοτικού, όπως συνηθίζεται, μπορεί για παράδειγμα να επισκεφτεί τη Συλλογή Μπόρος που βρίσκεται σε ένα πρώην πολεμικό καταφύγιο. Ανάμεσα σε έργα σύγχρονης τέχνης οι πολίτες μπορούν να  ρίξουν την ψήφο τους σε ένα σίγουρα πιο ενδιαφέρον περιβάλλον.

#SayYesToEurope

Η Συλλογή Μπόρος συμμετέχει στην πρωτοβουλία #SayYesToEurope, η οποία έχει στόχο να κινητοποιήσει τους πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές.

«Εδώ και χρόνια πάνω από το 50% των Γερμανών δεν ασκεί το δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές. Αυτό αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και για τη δημοκρατία», αναφέρουν μέλη της πρωτοβουλίας.

Στόχος είναι οι ιδιαίτερες τοποθεσίες να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο. Μετά από δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα, οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες στους χώρους της Συλλογής Μπόρος, στη Φιλαρμονική του Αμβούργου, στα αποδυτήρια του γηπέδου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο στούντιο της εκπομπής

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», στο μπαρ «Ρίτσε» του Αμβούργου, στο newsroom του περιοδικού Stern ακομη και στην αίθουσα προσομοίωσης πτήσης της Lufthansa.

Ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης

Το πολεμικό καταφύγιο, όπου φιλοξενείται σήμερα η Συλλογή Μπόρος, χτίστηκε από τους Ναζί στο Βερολίνο. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη φρούτων και μετά την πτώση του Τείχους μετατράπηκε σε κλαμπ τέκνο μουσικής. «Οι αλλαγές σε αυτό τον χώρο δείχνουν ότι τα πολιτικά συστήματα είναι εύθραυστα. Πιστεύουμε σε μια πολιτική της ευρωπαϊκής ενότητας.

Και αυτήν πρέπει να στηρίξουμε» αναφέρουν άνθρωποι από τη Συλλογή Μπόρος. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και ευχόμαστε να ψηφίσουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι φιλοευρωπαϊκά κόμματα».

Πηγή: dpa/Γκερντ Ροτ Επιμέλεια/Αλεξάνδρα Κοσμά