Κλείσιμο

Brexit: Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις... Αγάλματα της Τερέζα Μέι (video)

Ένα γιγαντιαίο γλυπτό από άμμο αποκαλύφθηκε σήμερα στο φεστιβάλ του Γουέστον-σούπερ-Μέιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Eικονίζει το κεφάλι της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, στη βάση μιας γκιλοτίνας που φέρει το εύγλωττο όνομα "Brexit".

Η Μέι δεν είναι μόνη της σε αυτό το έργο. Την συνοδεύουν δύο άλλα γλυπτά από άμμο, ομοιώματα των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι "χειροκροτούν το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι προσπαθεί να αποκόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη", εξήγησε ο Ολλανδός καλλιτέχνης Γιοχάνες Χόγκεμπρινκ σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Facebook.

"Όμως κάνοντας το, κόβει και το δικό της κεφάλι", πρόσθεσε.

"Ελπίζω ότι η Τερέζα Μέι θα έλθει, θα δει (το γλυπτό) και θα τα σταματήσει όλα (σ.σ. το Brexit) συνέχισε ο δημιουργός του έργου. "Ίσως και άλλοι άνθρωποι να αλλάξουν άποψη" για να μείνει τελικά η Βρετανία στην ΕΕ" επειδή "ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί", κατέληξε.

Ο δήμος του Νορθ Σόμερσετ από την πλευρά του έκανε λόγο για "μια τέχνη που προκαλεί κάποιον να σκεφτεί', υπενθυμίζοντας ότι η πόλη είχε επιλεγεί στο παρελθόν από τον διάσημο καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι "για να περάσει τα ισχυρά μηνύματά του".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ